14 October 2019

Short Notes : What is Business Process Management ?

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



BPM
Process should be : 
- Modeled
- Automated
- Integrated
- Monitored
- Optimized

BPM = Higher performance of organisations
- Understanding
- Design
- Execution
- Optimization

BPMS
- Technological solution that supports the strategy of BPM within the organisation

BPMS = Company centered on process with BPMS



BPM
> solution that helps companies oriented towards processes
> provides the tools that facilitate task management and operation of processes
> enables in real time to : 
- Model
- Automate
- Manage
- Improve
> represent real time management, which lead to :
- reduction of costs
- reduction in the duration time of the process
- increase in governability
- reduction of risks
- allignment between business area and technology
- continuos improvement



اللهم صل على محمد وآل محمد
(Allahumma salli 'ala Muhammad wa ali Muhammad)
سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ ، سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِيمِ
(SubhanAllahi wa biHamdihi, SubhanAllahil adzim)
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد ان لا إله إلا أنت أستغفرك وآتوب إليك
(Subhanakallahumma wabihamdika asyhadu allaailaaha illa anta astaghfiruka wa atuubu ilaika)

07 October 2019

Nota Kuliah Matematik Matrikulasi Sem 2 PST

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



Semoga bermanfaat...


  1. Chapter 1 : Integration
  2. Chapter 2 : First Order Differential Equation
  3. Chapter 3 : Numerical Methods
  4. Chapter 4 : Conics
  5. Chapter 5 : Vectors
  6. Chapter 6 : Data Description
  7. Chapter 7 : Permutations & Combinations
  8. Chapter 8 : Probability
  9. Chapter 9 : Random Variables
  10. Chapter 10 : Special Probability Distribution


Kalau ada pape masalah tolong komen di bawah ye, link rosak ke atau xleh bukak ke, sila tinggalkan komen dibawah, nanti saya cuba baiki...


اللهم صل على محمد وآل محمد
(Allahumma salli 'ala Muhammad wa ali Muhammad)
سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ ، سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِيمِ
(SubhanAllahi wa biHamdihi, SubhanAllahil adzim)
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد ان لا إله إلا أنت أستغفرك وآتوب إليك
(Subhanakallahumma wabihamdika asyhadu allaailaaha illa anta astaghfiruka wa atuubu ilaika)

06 August 2019

Kelebihan Puasa Hari Arafah

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



Puasa hari Arafah jatuh pada 9 Dzulhijjah.  Ia disunatkan kepada orang yang tidak menunaikan haji, iaitu bagi bukan jemaah haji.  Antara kelebihan puasa sunat hari `Arafah ialah:

1)  Diampuni dosa setahun yang lepas dan setahun yang akan datang.

Dari Abu Qatadah radhiAllahu `anhu berkata, Rasulullah sallAllahu `alaihi wa sallam pernah ditanya tentang puasa hari `Arafah, kemudian Baginda menjawab:

يُكَفِّرُ السَّنَةَ الْمَاضِيَةَ وَ الْبَاقِيَة

“Puasa itu (puasa hari `Arafah) dapat menebus dosa setahun yang telah berlalu dan setahun akan datang.”
(HR Muslim)

2)  Amalan terbaik yang disukai ALLAH Ta`ala kerana ia termasuk dari 10 hari pertama dari bulan Dzulhijjah.  [baca sini]

Dari Ibnu `Abbas radhiAllahu `anhuma bahawa Nabi sallAllahu `alaihi wa sallam bersabda:

مَا مِنْ اَيَّامٍ الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا اَحَبُّ اِلَى اللهِ مِنْ هَذِهِ الْاَيَّامِ, يَعْنِي اَيَّامَ الْعَشْرِ, قَالُوا:  يَا رَسُولَ اللهِ, وَلاَ الْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللهِ؟  قَالَ:  وَلاَ الْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللهِ, اِلَّا رَجُلٌ خَرَجَ بِنَفْسِهِ وَمَالِهِ فَلَمْ يَرْجِعْ مِنْ ذَلِكَ شَيْءٌ

“Tidak ada hari yang amal soleh padanya lebih dikasihi ALLAH selain dari hari-hari yang sepuluh ini (pada bulan Zulhijjah).”
Para sahabat bertanya: “Walaupun berjihad di jalan ALLAH?”
Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:  “Walaupun berjihad di jalan ALLAH, kecuali lelaki yang keluar berjihad membawa diri serta hartanya dan tidak kembali lagi selepas itu (syahid).”
(HR al-Bukhari)

3)  Hari yang paling banyak dibebaskan dari api neraka.

Dari `A’isyah radhiAllahu `anha berkata bahawa Rasulullah sallAllahu `alaihi wa sallam bersabda:

مَا مِنْ يَوْمٍ أَكْثَرَ مِنْ أَنْ يُعْتِقَ اللهُ فِيهِ عَبْدًا مِنْ النَّارِ مِنْ يَوْمِ عَرَفَة

“Tidak ada hari yang lebih ramai ALLAH Ta`ala membebaskan hambaNYA daripada api neraka lebih daripada hari `Arafah.”
(HR Muslim)

Bagi jemaah haji, mereka tidak disunatkan berpuasa.  Malah disunatkan berbuka sebagai mengikut Nabi sallAllahu `alaihi wa sallam dan supaya dia tetapkuat dan gagah untuk memperbanyakkan doa pada hari tersebut.
Semoga ALLAH Ta`ala memberikan kita hidayah dan taufiq untuk dapat melaksanakan ibadah puasa sunat hari `Arafah dan mengecapi kelebihan-kelebihan daripadanya, amin…
- muzir.wordpress.com
Rujukan:

  • Riyadh as-Solihin, bab keutamaan berpuasa dan berbuat baik pada 10 hari permulaan bulan Dzulhijjah.
  • Al-Fiqhu al-Manhaji `ala Madzhab al-Imam asy-Syafi`i, bab puasa sunat.

اللهم صل على محمد وآل محمد
(Allahumma salli 'ala Muhammad wa ali Muhammad)
سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ ، سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِيمِ
(SubhanAllahi wa biHamdihi, SubhanAllahil adzim)
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد ان لا إله إلا أنت أستغفرك وآتوب إليك
(Subhanakallahumma wabihamdika asyhadu allaailaaha illa anta astaghfiruka wa atuubu ilaika)
Tags : puasa arafah, puasa, mufti, niat puasa arafah, keutamaan puasa arafah, puasa arafah 2017, puasa arafah dan tarwiyah, berapa hari puasa arafah, hikmah puasa arafah, puasa arafah adalah, niat puasa arafah dan tarwiyah, manfaat puasa arafah, doa niat puasa arafah, niat buka puasa arafah, puasa arafah tarwiyah, doa buka puasa arafah, doa puasa arafah, niat puasa arafah idul adha, dakwah, makna puasa arafah, bacaan niat puasa arafah, puasa arafah tahun 2017, puasa arafah sehari atau dua hari, keutamaan puasa tarwiyah arafah, 10 hari, ustadz adi hidayat, menghapus dosa, bulan haji, hari kesembilan dzulhijjah, ustadz adi hidayat lc ma, idul adha, bulan dzulhijjah, adi hidayat, ustadz, puasa arafah berapa hari, rizqan channel, religion (tv genre), day of arafat (holiday), waktu puasa arafah, berpuasa arafah, puasa arafah, puasa, puasa arofah, khalid basalamah, keutamaan puasa arafah, niat puasa arafah dan tarwiyah, kajian sunnah, kajian, ustadz, haji, umroh, ustadz adi hidayat, wukuf, indonesia, waktu puasa arafah, berpuasa arafah, padang arofah, kapan waktu, buya yahya, buya yahya | kapan waktu puasa arofah tiba, rukyatul hilal, adi hidayat, bulan dzulhijjah, puasa bulan dzul hijjah, lafad niat puasa arafah, dalil, lafadz, dzikir, rizqan channel, do’a, riba, masjid, al azhar, nurul iman, idul adha, ustadz adi hidayat lc ma, arafah, hari arafah, khazanah, islam, saila, haji, malaysia, sungai petani, masjid al-majidi, agama, ilmu, majlis, majlis ilmu, arrahmantv, zonkita, zonkuliah, day of arafat (holiday), kedah, masjid al majidi, sungai layar hujung, sungai layar, ustaz wadi anuar, ustaz wadi, anuar, wadi, ustaz, kuliah asar, asar, kuliah, tata cara puasa arafah, hadits puasa arafah, kapan puasa arafah, poster dakwah, puasa arafah berapa hari, bacaan niat puasa arafah, puasa arafah dan tarwiyah, berapa hari puasa arafah, hikmah puasa arafah, puasa arafah adalah, niat puasa arafah dan tarwiyah, arafah, indonesia, stand up comedy, jakarta, netmedia, wishnutama, net, netmediatama, indosiar, net tv, arafah rianti, artis, seleb, selebriti, media, celebrity, imam darto, dimas danang, imamdarto, danangpostman, darto, danang, indika production, indika energy, indika, spacetoon, the dandees, cartun, cartoon, kartun, gossip, gosip, agus lasmono, comenters, anne abdullah, ucop hashim, eizlan yusof, normah damanhuri, jasmin hamid, nabila huda

04 August 2019

7 Sebab Pencinta Pomade Mesti Cuba Biocho Herbal Pomade

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



Tahukah anda kini anda boleh mendapatkan pomade yang versi herba pula? Kenapa versi herba ini sangat penting? Seperti yang semua sedia maklum, apabila disebut sahaja perkataan 'herba', pastinya kebanyakan orang akan mendapati ia lebih sesuai dan lebih selesa atau dalam bahasa mudahnya ia lebih natural apabila digunakan berbanding produk-produk dipasaran yang berasaskan bahan kimia sepenuhnya kemudian meninggalkan kesan sampingan negatif pula kepada penggunanya. 


Sejak beberapa tahun lepas, boleh dikatakan pomade menjadi pilihan utama jejaka diluar sana untuk dijadikan bahan untuk meng'style'kan rambut mereka mengikut cita rasa masing-masing... Tetapi setelah beberapa produk pomade dikeluarkan, ada juga yang meninggalkan berita yang malang kepada penggunanya seperti struktur rambut menjadi rosak, kulit kepala semakin teruk, rambut semakin kerap gugur dan bermacam lagi...

Korang dah baca 4 Jenis Pomade Yang Mesti Anda Ketahui? Klik Gambar di bawah segera untuk baca, info yang amat penting juga mengenai pomade-pomade yang terdapat di pasaran sekarang.


Namun, kini apa yang menarik adalah Biocho telah mula mengeluarkan produk uniknya iaitu Herbal Pomade Hair Care... Jadi, berikut adalah 7 sebab kenapa anda mesti cuba dan menjadikan Biocho Herbal Pomade ini sebagai teman setia rambut anda setelah saya mencubanya selama lebih 2 minggu... ^^
  1. Mengandungi Minyak Zaitun



    Apabila saya mendapati produk ini mengandungi minyak zaitun, ia mengingatkan saya tentang sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Ibnu Umar RA bahawa Rasulullah SAW pernah bersabda : "Minumlah minyak zaitun dan berminyak dengannya kerana sesungguhnya ia adalah dari pohon yang diberkati." (HR Al-Baihaqi & Ibnu Majah). Dan juga seperti yang kita selalu tadabbur di dalam quran, banyak kali juga buah yang diberkati ini di'mention' didalam ayat-ayat al-quran. Nice right produk ini mengandungi bahan yang sangat diberkati ini? Sambil pakai boleh niat ikut sunnah sekali, dapat keberkatan sekali In Shaa Allah.
  2. Mengandungi Minyak Argan



    Actually baru tahu minyak argan juga sangat bagus untuk kesihatan rambut dan kulit kepala kita.. Ingatkan bagus untuk muka je, biasa orang pakai untuk muka sebab nak halus mulus and bebas jerawat, but not only that guys, bagus untuk rambut and kulit kepala jugak ruponyer... Antara kebaikannya adalah ia mampu mengatasi masalah kulit kepala kering yang kebiasaannya sehingga boleh menghasilkan kelemumur dan gatal-gatal. Dalam bahasa mudah, ia berfungsi sebagai pelembab bagi kedua-dua rambut dan kepala kita. Masha Allah, niceee
  3. Mengandungi Minyak Rosemary



    Minyak Rosemary yang sememangnya sudah lama popular dalam kalangan penjaga kecantikan dan keanggunan diri juga terdapat dalam pomade ini. Namun, apakah role atau fungsi produk ini pada rambut atau kepala kita? First of all, ia membantu dan merawat rambut anda. Selain itu, ia juga amat sesuai sebagai teman kepada mereka yang sering mengalami masalah rambut gugur kerana ia akan melebatkan malah menguatkan akar rambut anda. Wow.
  4. Mengandungi Minyak Kelapa Dara


    Sejak turun temurun lagi, minyak kelapa dara menjadi pilihan orang ramai untuk kesihatan rambut. Dan bagi produk Biocho Herbal Pomade ini, mereka juga tidak terlepas untuk memastikan salah satu kandungan bahan di dalam pomade ini juga adalah minyak kelapa dara. Ia sangat baik sebagai pelindung UV kepada rambut anda, malah membantu rambut anda untuk terus terlihat bersinar dan anggun ketika menggunakannya. Selain itu, anda mungkin tidak memerlukan sebarang conditioner selepas ini, kerana minyak kelapa dara merupakan conditioner semula jadi yang sangat natural dan bebas sebarang bahan kimia yang merepek.
  5. Berasaskan minyak tetapi mudah dibasuh



    Kalau sebelum ini anda pernah baca 4 Jenis Pomade Yang Mesti Anda Ketahui, pasti anda perasan kalau jenis berasaskan minyak sahaja pasti susah nak tanggal kan? Itulah kelainan dalam produk Biocho Herbal Pomade, dengan kandungan bahan bahan herba dan minyak semula jadi semua tadi, ia bukan lagi menjadi masalah kepada pengguna pomade untuk lebih mudah basuh kepala selepas menggunakannya, seriously guys kekadang rasa xperlu shampoo pun senang je hilang. And seriously, lepas basuh rambut rasa macam baru lepas menjalani kind of hair-therapy, sangat bersinar and nampak sihat, saya xtahu nak jelaskan cam ne, tapi cam tu lah hahaha.. Nampak bezanya dari sebelum ini, dan sangat tally dengan sebab ke-enam kenapa anda kena cuba produk ini ;

  6. Ber'style' sambil merawat rambut dan kulit kepala



    Ia bukanlah sebarang pomade yang act as one-go use, style, and wash away pomade.. Ia adalah use, style+health(hair&scalp), and wash away pomade... Maksud saya, bukan setakat nak pakai untuk style sahaja, ia malah memberikan kesan sampingan yang positif iaitu merawat malah memberikan pelbagai kebaikan seperti yang disebutkan diatas kepada rambut dan kulit kepala anda ketika menggunakannya sepanjang hari di pejabat, ketika event atau di mana sahaja yang anda  ingin menggunakannya.
  7. Sesuai untuk semua jenis kulit kepala



    Formulasi herba produk ini membolehkan penggunanya dari pelbagai jenis kulit kepala, tidak kira rambut jenis selalu kering or selalu lembab, both boleh pakai and style up... wuuu... 


So mana nak dapat produk awesome ni?

Korang boleh dapatkan melalui mana-mana platform dibawah ^^ cepat, barang boek jangan dilepaskan !

Shopee
> Facebook
Nak > whatsapp terus pun boleh guys..^^

Ada yang dah penah cuba ke? Apa pendapat korang pula tentang produk ni? Apa kata kongsi dibawah ^^

اللهم صل على محمد وآل محمد
(Allahumma salli 'ala Muhammad wa ali Muhammad)
سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ ، سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِيمِ
(SubhanAllahi wa biHamdihi, SubhanAllahil adzim)
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد ان لا إله إلا أنت أستغفرك وآتوب إليك
(Subhanakallahumma wabihamdika asyhadu allaailaaha illa anta astaghfiruka wa atuubu ilaika)
pomade,pomade malaysia,pomade vs wax,pomade hipster,pomade gatsby,pomade hair,pomade meaning,pomade suavecito,pomade city,pomade vs clay,pomade malaysia,pomade vs wax,pomade hipster,pomade gatsby,pomade hair,pomade meaning,pomade suavecito,pomade city,pomade vs clay,pomade city sungai petani,pomade auramen,pomade and wax,pomade acne,pomade atau wax,pomade anti dandruff,pomade and tonic,pomade anastasia,pomade american crew,pomade australia,pomade amazon,pomade city,pomade city sungai petani,pomade colour,pomade clay,pomade colour rambut,pomade code 10,pomade club,pomade comb,pomade clay terbaik,pomade cons,pomade borong,pomade black gold,pomade brands,pomade borong rm2,pomade bad lab,pomade boy,pomade buatan malaysia,pomade bad lab review,pomade brands malaysia,pomade buah keras,pomade duck head,pomade dashing,pomade diy,pomade di watson,pomade design,pomade dashu,pomade definition,pomade define,pomade def,pomade dipbrow,pomade expiry date,pomade eyebrow,pomade edge control,pomade eyebrow tutorial,pomade eyebrow pencil,pomade eyeliner,pomade effects on hair,pomade eyebrow gel,pomade etymology,pomade eyebrow brush,pomade for men,pomade for curly hair,pomade for long hair,pomade for thin hair,pomade function,pomade for dry hair,pomade for beard,pomade formulation,pomade for kid,pomade font,pomade gatsby,pomade goldberg,pomade gatsby review,pomade good for hair,pomade gm klang,pomade gold,pomade guardian,pomade gel,pomade gonzo original,pomade gatsby hitam,pomade hipster,pomade hair,pomade haircut,pomade hairstyle,pomade halal,pomade hitamkan rambut,pomade hero,pomade halal jakim,pomade hipster original,pomade harga borong,pomade ingredients,pomade in malaysia,pomade ipoh,pomade ingredients water based,pomade in spanish,pomade in beard,pomade in english,pomade in hair,pomade in long hair,pomade in wet or dry hair,pomade keras,pomade kuantan,pomade kanak kanak,pomade king,pomade keras dan mengkilap,pomade kopen,pomade kering,pomade kruidvat,pomade klimis,pomade kaskus,pomade johor bahru,pomade jenama sendiri,pomade jogja,pomade jadul,pomade johnny b,pomade juice,pomade jakarta,pomade jonathan van ness,pomade jaman dulu,pomade jar,pomade lurus rambut,pomade lazada,pomade logo,pomade lebat rambut,pomade lelaki,pommade lelong,pomade long hair,pomade là gì,pomade look,pomade layrite,pomade near me,pomade name ideas,pomade nz,pomade natural hair,pomade no shine,pomade natural,pomade nyx,pomade not holding,pomade nu nile,pomade not strong enough,pomade malaysia,pomade meaning,pomade magic blue,pomade murah,pomade melaka,pomade malaysia terbaik,pomade magnum,pomade manufacturer malaysia,pomade murah terbaik,pomade magnum fake,pomade penang,pomade pronunciation,pomade paling bagus,pomade price,pomade pelebat rambut,pomade putrajaya,pomade paling wangi,pomade pelurus rambut,pomade papa jahat,pomade pacinos,pomade quiff,pomade queer eye,pomade quotes,pomade qatar,pomade quora,pomade quixote,pomade q10,pomade quick,pomade quioco,pommade qui fait pousser les cheveux,pomade retrobee,pomade recipes formulas,pomade recipe,pomade rambut,pomade rockabilly,pomade review malaysia,pomade reuzel halal atau tidak,pomade rm10,pomade reuzel,pomade rambut keriting,pomade or wax,pomade or clay,pomade original malaysia,pomade online,pomade oil based terbaik,pomade oil based,pomade original,pomade or wax or clay,pomade organik,pomade oil based vs water based,pomade suavecito,pomade shop near me,pomade skull republic,pomade suavecito palsu,pomade suavecito original vs fake,pomade shop,pomade supplier,pomade shiner gold,pomade shop kuala lumpur,pomade store,pomade terbaik 2019,pomade terbaik,pomade terbaik di malaysia,pomade types,pomade tancho,pomade the hook,pomade terbaik di dunia,pomade terbaik untuk rambut,pomade tiruan,pomade terbaik malaysia 2018,pomade untuk kanak-kanak,pomade untuk rambut keriting,pomade untuk meluruskan rambut,pomade uban dan lebat,pomade untuk rambut keriting jadi lurus,pomade untuk rambut beruban,pomade usa,pomade untuk rambut kering,pomade untuk rambut panjang,pomade uban,pomade vs wax,pomade vs clay,pomade vs gel,pomade vs wax vs clay,pomade v asia,pomade vitamin e,pomade vs putty,pomade vs fiber,pomade vs cream,pomade vs mousse,pomade watson,pomade wak doyok,pomade warna,pomade water based,pomade walter,pomade wax,pomade wangi,pomade warna hitam,pomade water based yang bagus,pomade water based vs oil based,pomade yang terbaik,pomade yang bagus,pomade yang tidak merusak rambut,pomade yang bagus untuk rambut,pomade yang sesuai untuk rambut keriting,pomade yang baik untuk rambut,pomade yg bagus,pomade yang tidak kaku,pomade yang tidak mengkilap,pomade yang cocok untuk rambut ikal,pomade zoods,pomade za kosu,pomade za obrve,pomade za bradu,pomade zaman dulu,pomade zinc,pomade zero frizz,pomade za,pomade zaman dahulu,pomade zumiez,pomade clovate 0 5,pommade protopic 0.1,diprosone 0.05 pommade,protopic pommade 0 1,diproléne 0.05 pommade,focallure brow pomade 05 ebony,pommade diprosone 0 05,pommade 04,pommade locoid 0 1,brow pomade 003 brun,pomade 1821,pomade 101,pomade 1950s,pomade 1968 and 1972 crossword,pomade 1968,pomade 1968 to 1972,pomade 1930s,pomade 1920,pomade 1940s,pomade 1970,pomade 2019,pomade 2 in 1,pomade 21,2 oz pomade,pomade 20,pomade 250 ml,pomade 22,pomade 27,pomade 2b,pomade 2in1 für bart & haar,pomade 360 waves,pomade 360,pomade 32 oz,pomade 300g,3 oz pomade,pomade 3d,pomade 300 gram,pomade 3.4 ounce,360 pomade wave grease,360jeezy pomade,pomade 4c hair,pomade 4oz - firm hair pomade,pomade 4c,pomade 42,pomade 4a hair,4oz pomade on plane,4 oz pomade,4x4 pomade,4mas pomade,4 way pomade,5 oz pomade,pomade 50 ribuan,pomade 50 gram,pomade 55 gram,512 pomade,50s pomade,5 pomade,man pomade 50g price,murray's pomade 50-50,pomade top 5,pomade 60s,pomade 60 gram,route 66 pomade,rumble 69 pomade,pomade 60er,pommade 6,pomade 60er jahre,harga pomade 60 gram,tancho nourishing pomade 60g,pomade oil based 60 gram,pomade 7-11,pomade 79,#70 pomade brow brush,70s pomade,78 pomade shop,7 pomade,k7 pomade,79 pomade shop tokopedia,79 pomade shop blog,7 seven pomade,pomade 8 wolves,pomade 8,pomade 8 oz,8 ball pomade,pomade sulfur 8,brow pomade 8,american crew pomade 85g,apothecary 87 pomade,apothecary 87 pomade review,apothecary 87 pomade manitoba,pomade 90 proof,pomade 90,pomade 9,99 pomade,9 oz pomade,pomade house 99,pomade rambut 90an,hair pomade 90,house 99 pomade review,house 99 pomade amazon,pomade malaysia,pomade hipster,pomade suavecito,pomade terbaik,pomade warna,pomade gatsby,pomade retrobee,pomade hipster original,pomade borong rm2,pomade malaysia,pomade hipster,pomade suavecito,pomade terbaik,pomade warna,pomade gatsby,pomade retrobee,pomade hipster original,pomade borong rm2,pomade city,pomade auramen,pomade atau wax,pomade ampang,pomade apa yang bagus,pomade artis,pomade atau clay,pomade aroma kopi,pomade argan oil,pomade alis yang bagus,pomade and tonic,pomade borong rm2,pomade bad lab,pomade bahaya,pomade black gold,pomade boleh bawa solat,pomade boy malaysia,pomade boy,pomade buatan malaysia,pomade borong,pomade barber shop,pomade city,pomade city sungai petani,pomade colour,pomade cair,pomade charming,pomade color,pomade canada,pomade crayon maybelline review,pomade clay terbaik,pomade containers,pomade duck head,pomade di watson,pomade dashing,pomade definition,pomade dunahl,pomade dengan vitamin,pomade diy,pomade dapper dan,pomade dipbrow,pomade design,pomade elegance,pomade eyebrow tutorial,pomade eyebrow yang bagus,pomade eyebrows,pomade eyebrow,pomade eyebrow maybelline,pomade eyebrow pencil,pomade ebay,pomade extreme hold,pomade eyebrow nyx,pomade firm hold,pomade for pompadour,pomade for long hair,pomade for thin curly hair,pomade for curly hair,pomade for thin hair,pomade for hair,pomade for beard,pomade for natural hair,pomade for eyebrows,pomade gatsby,pomade gonzo,pomade gm klang,pomade gatsby review,pomade grease,pomade gatsby black,pomade gatsby yang bagus,pomade goldberg,pomade garage lampung,pomade gatsby hitam,pomade hipster,pomade hipster original,pomade halal,pomade hairstyle,pomade hero,pomade haircut,pomade hmg,pomade halal jakim,pomade hair,pomade hitamkan rambut,pomade indonesia,pomade ingredients water based,pomade ingredient,pomade in malaysia,pomade ipoh,pomade ingredients,pomade in beard,pomade india,pomade in hair,pomade in carry on,pomade johor bahru,pomade jenama sendiri,pomade jenin,pomade japan,pomade jar,pomade jadioc,pomade joe barber,pomade jogja,pomade jenis clay,pomade jakarta,pomade keras,pomade kuantan,pomade kota bharu,pomade keras dan mengkilap,pomade kering,pomade kat von d,pomade king brown,pomade king,pomade khusus rambut ikal,pomade keriting,pomade lebat rambut,pomade lazada,pomade liquid,pomade label,pomade logo,pomade layrite,pomade loreal,pomade light,pomade layrite super hold,pomade lelong,pomade malaysia,pomade murah,pomade magic blue,pomade magnum,pomade meluruskan rambut,pomade memanjangkan rambut,pomade murah bagus,pomade magnum original,pomade marlboro blue,pomade melaka,pomade near me,pomade natural hair,pomade natural,pomade nu nile review,pomade new,pomade nz,pomade nedir,pomade no shine,pomade not holding,pomade nyx,pomade or wax,pomade one,pomade original malaysia,pomade oil based terbaik,pomade online,pomade original,pomade oil based,pomade or gel,pomade or clay,pomade on beard,pomade paling bagus malaysia,pomade paling bagus,pomade pomade,pomade pacinos,pomade pewarna rambut,pomade pelurus rambut,pomade pelurus rambut keriting,pomade paling mahal,pomade paling murah,pomade perfect rise,pomade retrobee,pomade rambut,pomade rockabilly,pomade rambut gugur,pomade rambut basah,pomade rambut pria,pomade rm10,pomade review,pomade rasa anggur,pomade reuzel,pomade suavecito,pomade suavecito original vs fake,pomade snavedio,pomade style hair,pomade skull republic,pomade suavecito warna biru,pomade superman,pomade suavecito palsu,pomade shine terbaik,pomade suavecito malaysia,pomade terbaik,pomade terbaik untuk rambut,pomade tancho,pomade terbaik 2018,pomade the hook,pomade tiruan,pomade termurah,pomade terbaru 2019,pomade types,pomade tidak berminyak,pomade untuk rambut keriting,pomade untuk rambut bergelombang,pomade usa,pomade urban dry,pomade untuk rambut keriting dan kering,pomade untuk uban,pomade untuk kanak-kanak,pomade untuk rambut kering,pomade untuk rambut uban,pomade uppercut,pomade v asia,pomade vs wax,pomade vs gel,pomade vs wax vs clay,pomade vitamin rambut,pomade vs clay,pomade vs paste,pomade vs hair gel,pomade volume,pomade vietnam,pomade quiff,pomade queer eye,pomade quotes,pomade qatar,pomade quioco,pommade qui fait pousser les cheveux,pomade q+,quiff pomade,pomade quora,pomade quixote,pomade warna,pomade wak doyok,pomade water based,pomade watson,pomade water based terbaik,pomade walter,pomade warna hitam,pomade wak doyok original,pomade watsons,pomade water based vs oil based,pomade xtreme,pomade xl professionnel,pomade xl professionnel review,pomade xpert,pomade extra heavy,pomade x,pomade xl,pomade crossword clue,hipster pomade xtreme,monsta x pomade,pomade yang bagus untuk rambut,pomade yang sesuai untuk rambut keriting,pomade yang tidak merusak rambut,pomade yang bagus,pomade yang bagus untuk rambut kering,pomade yang tahan lama,pomade yang menghitamkan rambut,pomade yg sehat untuk rambut,pomade yg tidak berminyak,pomade yang lembut,pomade zero frizz,pomade zoods,pomade zaitun,pomade zail,pomade za kosu,pomade zeta,pomade za obrve,pomade za lase,pomade za bradu,pomade znacenje,pomade clovate 0 5,pommade protopic 0.1,diprosone 0.05 pommade,protopic pommade 0 1,diproléne 0.05 pommade,focallure brow pomade 05 ebony,pommade diprosone 0 05,pommade 04,pommade locoid 0 1,brow pomade 003 brun,pomade 1,pomade 10,pomade 1968 crossword,pomade 1968,pomade 1821,pomade 101,pomade 1950s,pomade 100 gram,pomade 1968 to 1972,pomade 1930s,pomade 2019,pomade 2018,pomade 2in1 für bart & haar,pomade 2in1,pomade 2,pomade 20 ribuan,pomade 2017,pomade 21,pomade 25,2 oz pomade,pomade 360 waves,pomade 360,a313 pommade,pomade 30 ribuan,pomade 3,pomade 32 oz,pomade 35 gram,pomade 300g,3 oz pomade,pomade 3d,pomade 4c hair,pomade 4oz - firm hair pomade,pomade 4c,pomade 42,pomade 4a hair,4oz pomade on plane,4 oz pomade,4x4 pomade,4mas pomade,4 way pomade,pomade 50 ribuan,pomade 50 gram,pomade 55 gram,5 oz pomade,pomade top 5,512 pomade,50s pomade,5 pomade,pomade harga 50 ribuan,pomade dibawah 50 ribu,pomade 60 gram,pomade 60s,route 66 pomade,pomade 60er,pommade 6,pomade 60er jahre,harga pomade 60 gram,tancho nourishing pomade 60g,pomade oil based 60 gram,pomade 7-11,pomade 79,#70 pomade brow brush,79 pomade shop tokopedia,79 pomade shop blog,7 seven pomade,70s pomade,78 pomade shop,7 pomade,pomade tahun 70 an,pomade 8 wolves,pomade 8,pomade 8 oz,88 pomade,88 pomade by siri,8 ball pomade,pomade eiger 88,pomade sulfur 8,gatsby pomade 80g,brow pomade 8,pomade 90 proof,pomade 90,pomade 9,99 pomade,9 oz pomade,pomade house 99,pomade rambut 90an,hair pomade 90,house 99 pomade review,house 99 pomade amazon, herbal pomade cream,herbal pomade,herbal pomade recipe,pomade herbal terbaik,pomade herbal indonesia,herbal hair pomade,herbal essences pomade,herbalife pomade,shea moisture herbal pomade,herbal pomade,herbal pomade recipe,pomade herbal terbaik,pomade herbal indonesia,tcb herbal pomade,herbal hair pomade,herbal essences pomade,herbalife pomade,shea moisture herbal pomade,herbal pomade coklat,herbal pomade di malaysia,herbal essences pomade,olde jamaica herbal gro pomade,herbal hair pomade,madina herbal hair pomade,pomade herbal indonesia,herbalife pomade,herbal pomade malaysia,herbal pomade qr,pomade herbal terbaik,tcb herbal pomade,herbal pomade recipe,herbal pomade vs,herbal pomade vitamin,herbal pomade warna,herbal pomade youtube,herbal pomade 2018,herbal pomade 200,herbal pomade 3d,herbal pomade 30ml,herbal pomade 4oz,herbal pomade 4g,herbal pomade 40,herbal pomade 400,herbal pomade 5d,herbal pomade 500,herbal pomade 50,herbal pomade 600,herbal pomade 60,herbal pomade 75,herbal pomade 70,herbal pomade 700,herbal pomade 85g,herbal pomade 80,herbal pomade 90,herbal pomade,herbal pomade recipe,tcb herbal pomade,herbal hair pomade,herbal essences pomade,herbalife pomade,shea moisture herbal pomade,pomade herbal terbaik,pomade herbal indonesia,herbal pomade detox,herbal pomade drink,herbal essences pomade,herbal pomade recipe,herbal pomade,tcb herbal pomade,herbal hair pomade,herbal essences pomade,herbalife pomade,shea moisture herbal pomade,pomade herbal terbaik,pomade herbal indonesia,olde jamaica herbal gro pomade,herbal hair pomade,madina herbal hair pomade,pomade herbal indonesia,herbal pomade juice,herbalife pomade,herbal pomade near me,herbal pomade powder,herbal pomade quotes,herbal pomade recipe,herbal pomade soap,tcb herbal pomade,pomade herbal terbaik,herbal pomade uk,herbal pomade vs,herbal pomade vegan,herbal pomade vodka,herbal pomade wine,herbal pomade youtube,herbal pomade yogurt,herbal pomade zumba,herbal pomade 2018,herbal pomade 4oz,herbal pomade 4g,herbal pomade 85g

24 July 2019

IT Automation Engineer Recruitment @ Kulim, Kedah | Intel

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Job Description
This is an entry level position and will be compensated accordingly.

Responsibilities May Include

  • Diagnose and solve a range of issues, including, but not limited to process, software and hardware related issues in Intel global factories in a professional, timely manner.
  • Mentor and coach team members in and understanding of the systems and departmental policies and procedures to drive attainment of departmental standards.
  • Develop relationships cross functionally to drive overall service improvement and Key Performance Index (KPI) for the department.
  • Recognize systemic customer-impacting problems, and respond appropriately per departmental procedure by effectively prioritizing and escalating these problems, when applicable.
  • Thoroughly and accurately document details of all internal and customer interactions.
  • First Line Technical support (12 hour day and night shift)
  • Work location is in Kulim, Kedah.

A Successful Candidate Should Possess The Below Behavioral Traits
  • Excellent verbal and listening communication skills in English as primary, Mandarin is a plus.
  • Strong passion in global customer engagement and collaboration with employees of different ethnicities.
  • Solid problem solving and troubleshooting aptitudes and a customer service experience is desirable.
  • Strong interpersonal skills and ability to interact professionally with a diverse group, including managers, subject matter experts, and customers
  • Ability to quickly learn, master, coach or train others on new and existing technologies.

Qualifications
You must possess the below minimum qualifications to be initially considered for this position. Experience listed below would be obtained through a combination of your school work/classes/research and/or relevant previous job and/or internship experiences.

Minimum Requirements

  • Must have a Bachelor degree in Information Technology or related field.
Preferred Qualifications
  • Fundamental knowledge in client-server and application-database interaction.

Inside this Business Group


Intel's Information Technology Group (IT) designs, deploys and supports the information technology architecture and hardware/software applications for Intel. This includes the LAN, WAN, telephony, data centers, client PCs, backup and restore, and enterprise applications. IT is also responsible for e-Commerce development, data hosting and delivery of Web content and services.




اللهم صل على محمد وآل محمد
(Allahumma salli 'ala Muhammad wa ali Muhammad)
سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ ، سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِيمِ
(SubhanAllahi wa biHamdihi, SubhanAllahil adzim)
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد ان لا إله إلا أنت أستغفرك وآتوب إليك
(Subhanakallahumma wabihamdika asyhadu allaailaaha illa anta astaghfiruka wa atuubu ilaika)

23 July 2019

4 Jenis Pomade Yang Mesti Anda Ketahui

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه





  1. Pomade jenis gel

    Dihasilkan dari bahan-bahan kimia seperti lilin sintetik, emulsifiers, karbomer, polimer, fixate & alkohol. Pomade jenis ini yang merupakan popular dalam kalangan penggunanya akan akibat penggunaannya iaitu menyebabkan kulit kepala penggunanya mengalami kekerangan yang melampau dan seterusnya mengakibatkan masalah kelemumur yang sukar dikawal. Ia juga amatlah tidak sesuai kepada mereka yang mempunyai kulit kepala yang sensitif.
  2. Pomade ortodoks

    Perbezaan diantara pomade jenis ini dengan pomade jenis gel tidak lah begitu jauh berbeza, hanya sekadar tiada alkohol, namun segala bahan kimia yang boleh mengakibatkan kulit kepala mengalami kekeringan yang melampau masih berada dalam list kandungannya walaupun ia mempunyai minyak semulajadi didalamnya.
  3. Pomade unortodoks

    Pomade jenis ini masih berbahaya kepada penggunanya kerana kandungan paraben itu sendiri masih popular dalam kalangan pengkaji kesihatan bahawa ia boleh memberikan pelbagai kesan sampingan termasuklah gangguan kitaran hormon di dalam badan. Dahsyat bukan? Hanya sapu dikepala/rambut, tetapi mampu memberikan kesan kepada hormon yang terdapat di dalam badan. Begitulah kesan buruk sesebuah bahan kimia.
  4. Pomade berasaskan minyak

    Pomade yang berasaskan minyak ini kebiasaannya juga mempunyai kandungan seperti lilin, namun, lilin yang disini bukanlah bermaksud lilin bahan kimia seperti yang disebutkan pada pomade jenis gel tadi, ia adalah lilin semulajadi atau lebih mesra dikenali sebagai beeswax. Dan yang paling penting sekali, ia tidak mempunyai bahan kimia yang boleh mengakibatkan kesan buruk yang melampau pada rambut dan kulit kepala penggunanya. Namun, keburukan pomade jenis ini adalah ia sukar dibasuh.


Tetapi, tahukah anda kini mempunyai pomade baru yang berasaskan minyak tetapi mudah dibasuh? Bukan setakat mudah nak basuh, banyak pulak kandungan yang bermanfaat buat rambut dan kulit kepala penggunanya. Klik disini atau klik gambar dibawah untuk mengetahui 7 Sebab Pencinta Pomade Mesti Cuba Biocho Herbal Pomade.



اللهم صل على محمد وآل محمد
(Allahumma salli 'ala Muhammad wa ali Muhammad)
سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ ، سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِيمِ
(SubhanAllahi wa biHamdihi, SubhanAllahil adzim)
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد ان لا إله إلا أنت أستغفرك وآتوب إليك
(Subhanakallahumma wabihamdika asyhadu allaailaaha illa anta astaghfiruka wa atuubu ilaika)
pomade,pomade malaysia,pomade vs wax,pomade hipster,pomade gatsby,pomade hair,pomade meaning,pomade suavecito,pomade city,pomade vs clay,pomade malaysia,pomade vs wax,pomade hipster,pomade gatsby,pomade hair,pomade meaning,pomade suavecito,pomade city,pomade vs clay,pomade city sungai petani,pomade auramen,pomade and wax,pomade acne,pomade atau wax,pomade anti dandruff,pomade and tonic,pomade anastasia,pomade american crew,pomade australia,pomade amazon,pomade city,pomade city sungai petani,pomade colour,pomade clay,pomade colour rambut,pomade code 10,pomade club,pomade comb,pomade clay terbaik,pomade cons,pomade borong,pomade black gold,pomade brands,pomade borong rm2,pomade bad lab,pomade boy,pomade buatan malaysia,pomade bad lab review,pomade brands malaysia,pomade buah keras,pomade duck head,pomade dashing,pomade diy,pomade di watson,pomade design,pomade dashu,pomade definition,pomade define,pomade def,pomade dipbrow,pomade expiry date,pomade eyebrow,pomade edge control,pomade eyebrow tutorial,pomade eyebrow pencil,pomade eyeliner,pomade effects on hair,pomade eyebrow gel,pomade etymology,pomade eyebrow brush,pomade for men,pomade for curly hair,pomade for long hair,pomade for thin hair,pomade function,pomade for dry hair,pomade for beard,pomade formulation,pomade for kid,pomade font,pomade gatsby,pomade goldberg,pomade gatsby review,pomade good for hair,pomade gm klang,pomade gold,pomade guardian,pomade gel,pomade gonzo original,pomade gatsby hitam,pomade hipster,pomade hair,pomade haircut,pomade hairstyle,pomade halal,pomade hitamkan rambut,pomade hero,pomade halal jakim,pomade hipster original,pomade harga borong,pomade ingredients,pomade in malaysia,pomade ipoh,pomade ingredients water based,pomade in spanish,pomade in beard,pomade in english,pomade in hair,pomade in long hair,pomade in wet or dry hair,pomade keras,pomade kuantan,pomade kanak kanak,pomade king,pomade keras dan mengkilap,pomade kopen,pomade kering,pomade kruidvat,pomade klimis,pomade kaskus,pomade johor bahru,pomade jenama sendiri,pomade jogja,pomade jadul,pomade johnny b,pomade juice,pomade jakarta,pomade jonathan van ness,pomade jaman dulu,pomade jar,pomade lurus rambut,pomade lazada,pomade logo,pomade lebat rambut,pomade lelaki,pommade lelong,pomade long hair,pomade là gì,pomade look,pomade layrite,pomade near me,pomade name ideas,pomade nz,pomade natural hair,pomade no shine,pomade natural,pomade nyx,pomade not holding,pomade nu nile,pomade not strong enough,pomade malaysia,pomade meaning,pomade magic blue,pomade murah,pomade melaka,pomade malaysia terbaik,pomade magnum,pomade manufacturer malaysia,pomade murah terbaik,pomade magnum fake,pomade penang,pomade pronunciation,pomade paling bagus,pomade price,pomade pelebat rambut,pomade putrajaya,pomade paling wangi,pomade pelurus rambut,pomade papa jahat,pomade pacinos,pomade quiff,pomade queer eye,pomade quotes,pomade qatar,pomade quora,pomade quixote,pomade q10,pomade quick,pomade quioco,pommade qui fait pousser les cheveux,pomade retrobee,pomade recipes formulas,pomade recipe,pomade rambut,pomade rockabilly,pomade review malaysia,pomade reuzel halal atau tidak,pomade rm10,pomade reuzel,pomade rambut keriting,pomade or wax,pomade or clay,pomade original malaysia,pomade online,pomade oil based terbaik,pomade oil based,pomade original,pomade or wax or clay,pomade organik,pomade oil based vs water based,pomade suavecito,pomade shop near me,pomade skull republic,pomade suavecito palsu,pomade suavecito original vs fake,pomade shop,pomade supplier,pomade shiner gold,pomade shop kuala lumpur,pomade store,pomade terbaik 2019,pomade terbaik,pomade terbaik di malaysia,pomade types,pomade tancho,pomade the hook,pomade terbaik di dunia,pomade terbaik untuk rambut,pomade tiruan,pomade terbaik malaysia 2018,pomade untuk kanak-kanak,pomade untuk rambut keriting,pomade untuk meluruskan rambut,pomade uban dan lebat,pomade untuk rambut keriting jadi lurus,pomade untuk rambut beruban,pomade usa,pomade untuk rambut kering,pomade untuk rambut panjang,pomade uban,pomade vs wax,pomade vs clay,pomade vs gel,pomade vs wax vs clay,pomade v asia,pomade vitamin e,pomade vs putty,pomade vs fiber,pomade vs cream,pomade vs mousse,pomade watson,pomade wak doyok,pomade warna,pomade water based,pomade walter,pomade wax,pomade wangi,pomade warna hitam,pomade water based yang bagus,pomade water based vs oil based,pomade yang terbaik,pomade yang bagus,pomade yang tidak merusak rambut,pomade yang bagus untuk rambut,pomade yang sesuai untuk rambut keriting,pomade yang baik untuk rambut,pomade yg bagus,pomade yang tidak kaku,pomade yang tidak mengkilap,pomade yang cocok untuk rambut ikal,pomade zoods,pomade za kosu,pomade za obrve,pomade za bradu,pomade zaman dulu,pomade zinc,pomade zero frizz,pomade za,pomade zaman dahulu,pomade zumiez,pomade clovate 0 5,pommade protopic 0.1,diprosone 0.05 pommade,protopic pommade 0 1,diproléne 0.05 pommade,focallure brow pomade 05 ebony,pommade diprosone 0 05,pommade 04,pommade locoid 0 1,brow pomade 003 brun,pomade 1821,pomade 101,pomade 1950s,pomade 1968 and 1972 crossword,pomade 1968,pomade 1968 to 1972,pomade 1930s,pomade 1920,pomade 1940s,pomade 1970,pomade 2019,pomade 2 in 1,pomade 21,2 oz pomade,pomade 20,pomade 250 ml,pomade 22,pomade 27,pomade 2b,pomade 2in1 für bart & haar,pomade 360 waves,pomade 360,pomade 32 oz,pomade 300g,3 oz pomade,pomade 3d,pomade 300 gram,pomade 3.4 ounce,360 pomade wave grease,360jeezy pomade,pomade 4c hair,pomade 4oz - firm hair pomade,pomade 4c,pomade 42,pomade 4a hair,4oz pomade on plane,4 oz pomade,4x4 pomade,4mas pomade,4 way pomade,5 oz pomade,pomade 50 ribuan,pomade 50 gram,pomade 55 gram,512 pomade,50s pomade,5 pomade,man pomade 50g price,murray's pomade 50-50,pomade top 5,pomade 60s,pomade 60 gram,route 66 pomade,rumble 69 pomade,pomade 60er,pommade 6,pomade 60er jahre,harga pomade 60 gram,tancho nourishing pomade 60g,pomade oil based 60 gram,pomade 7-11,pomade 79,#70 pomade brow brush,70s pomade,78 pomade shop,7 pomade,k7 pomade,79 pomade shop tokopedia,79 pomade shop blog,7 seven pomade,pomade 8 wolves,pomade 8,pomade 8 oz,8 ball pomade,pomade sulfur 8,brow pomade 8,american crew pomade 85g,apothecary 87 pomade,apothecary 87 pomade review,apothecary 87 pomade manitoba,pomade 90 proof,pomade 90,pomade 9,99 pomade,9 oz pomade,pomade house 99,pomade rambut 90an,hair pomade 90,house 99 pomade review,house 99 pomade amazon,pomade malaysia,pomade hipster,pomade suavecito,pomade terbaik,pomade warna,pomade gatsby,pomade retrobee,pomade hipster original,pomade borong rm2,pomade malaysia,pomade hipster,pomade suavecito,pomade terbaik,pomade warna,pomade gatsby,pomade retrobee,pomade hipster original,pomade borong rm2,pomade city,pomade auramen,pomade atau wax,pomade ampang,pomade apa yang bagus,pomade artis,pomade atau clay,pomade aroma kopi,pomade argan oil,pomade alis yang bagus,pomade and tonic,pomade borong rm2,pomade bad lab,pomade bahaya,pomade black gold,pomade boleh bawa solat,pomade boy malaysia,pomade boy,pomade buatan malaysia,pomade borong,pomade barber shop,pomade city,pomade city sungai petani,pomade colour,pomade cair,pomade charming,pomade color,pomade canada,pomade crayon maybelline review,pomade clay terbaik,pomade containers,pomade duck head,pomade di watson,pomade dashing,pomade definition,pomade dunahl,pomade dengan vitamin,pomade diy,pomade dapper dan,pomade dipbrow,pomade design,pomade elegance,pomade eyebrow tutorial,pomade eyebrow yang bagus,pomade eyebrows,pomade eyebrow,pomade eyebrow maybelline,pomade eyebrow pencil,pomade ebay,pomade extreme hold,pomade eyebrow nyx,pomade firm hold,pomade for pompadour,pomade for long hair,pomade for thin curly hair,pomade for curly hair,pomade for thin hair,pomade for hair,pomade for beard,pomade for natural hair,pomade for eyebrows,pomade gatsby,pomade gonzo,pomade gm klang,pomade gatsby review,pomade grease,pomade gatsby black,pomade gatsby yang bagus,pomade goldberg,pomade garage lampung,pomade gatsby hitam,pomade hipster,pomade hipster original,pomade halal,pomade hairstyle,pomade hero,pomade haircut,pomade hmg,pomade halal jakim,pomade hair,pomade hitamkan rambut,pomade indonesia,pomade ingredients water based,pomade ingredient,pomade in malaysia,pomade ipoh,pomade ingredients,pomade in beard,pomade india,pomade in hair,pomade in carry on,pomade johor bahru,pomade jenama sendiri,pomade jenin,pomade japan,pomade jar,pomade jadioc,pomade joe barber,pomade jogja,pomade jenis clay,pomade jakarta,pomade keras,pomade kuantan,pomade kota bharu,pomade keras dan mengkilap,pomade kering,pomade kat von d,pomade king brown,pomade king,pomade khusus rambut ikal,pomade keriting,pomade lebat rambut,pomade lazada,pomade liquid,pomade label,pomade logo,pomade layrite,pomade loreal,pomade light,pomade layrite super hold,pomade lelong,pomade malaysia,pomade murah,pomade magic blue,pomade magnum,pomade meluruskan rambut,pomade memanjangkan rambut,pomade murah bagus,pomade magnum original,pomade marlboro blue,pomade melaka,pomade near me,pomade natural hair,pomade natural,pomade nu nile review,pomade new,pomade nz,pomade nedir,pomade no shine,pomade not holding,pomade nyx,pomade or wax,pomade one,pomade original malaysia,pomade oil based terbaik,pomade online,pomade original,pomade oil based,pomade or gel,pomade or clay,pomade on beard,pomade paling bagus malaysia,pomade paling bagus,pomade pomade,pomade pacinos,pomade pewarna rambut,pomade pelurus rambut,pomade pelurus rambut keriting,pomade paling mahal,pomade paling murah,pomade perfect rise,pomade retrobee,pomade rambut,pomade rockabilly,pomade rambut gugur,pomade rambut basah,pomade rambut pria,pomade rm10,pomade review,pomade rasa anggur,pomade reuzel,pomade suavecito,pomade suavecito original vs fake,pomade snavedio,pomade style hair,pomade skull republic,pomade suavecito warna biru,pomade superman,pomade suavecito palsu,pomade shine terbaik,pomade suavecito malaysia,pomade terbaik,pomade terbaik untuk rambut,pomade tancho,pomade terbaik 2018,pomade the hook,pomade tiruan,pomade termurah,pomade terbaru 2019,pomade types,pomade tidak berminyak,pomade untuk rambut keriting,pomade untuk rambut bergelombang,pomade usa,pomade urban dry,pomade untuk rambut keriting dan kering,pomade untuk uban,pomade untuk kanak-kanak,pomade untuk rambut kering,pomade untuk rambut uban,pomade uppercut,pomade v asia,pomade vs wax,pomade vs gel,pomade vs wax vs clay,pomade vitamin rambut,pomade vs clay,pomade vs paste,pomade vs hair gel,pomade volume,pomade vietnam,pomade quiff,pomade queer eye,pomade quotes,pomade qatar,pomade quioco,pommade qui fait pousser les cheveux,pomade q+,quiff pomade,pomade quora,pomade quixote,pomade warna,pomade wak doyok,pomade water based,pomade watson,pomade water based terbaik,pomade walter,pomade warna hitam,pomade wak doyok original,pomade watsons,pomade water based vs oil based,pomade xtreme,pomade xl professionnel,pomade xl professionnel review,pomade xpert,pomade extra heavy,pomade x,pomade xl,pomade crossword clue,hipster pomade xtreme,monsta x pomade,pomade yang bagus untuk rambut,pomade yang sesuai untuk rambut keriting,pomade yang tidak merusak rambut,pomade yang bagus,pomade yang bagus untuk rambut kering,pomade yang tahan lama,pomade yang menghitamkan rambut,pomade yg sehat untuk rambut,pomade yg tidak berminyak,pomade yang lembut,pomade zero frizz,pomade zoods,pomade zaitun,pomade zail,pomade za kosu,pomade zeta,pomade za obrve,pomade za lase,pomade za bradu,pomade znacenje,pomade clovate 0 5,pommade protopic 0.1,diprosone 0.05 pommade,protopic pommade 0 1,diproléne 0.05 pommade,focallure brow pomade 05 ebony,pommade diprosone 0 05,pommade 04,pommade locoid 0 1,brow pomade 003 brun,pomade 1,pomade 10,pomade 1968 crossword,pomade 1968,pomade 1821,pomade 101,pomade 1950s,pomade 100 gram,pomade 1968 to 1972,pomade 1930s,pomade 2019,pomade 2018,pomade 2in1 für bart & haar,pomade 2in1,pomade 2,pomade 20 ribuan,pomade 2017,pomade 21,pomade 25,2 oz pomade,pomade 360 waves,pomade 360,a313 pommade,pomade 30 ribuan,pomade 3,pomade 32 oz,pomade 35 gram,pomade 300g,3 oz pomade,pomade 3d,pomade 4c hair,pomade 4oz - firm hair pomade,pomade 4c,pomade 42,pomade 4a hair,4oz pomade on plane,4 oz pomade,4x4 pomade,4mas pomade,4 way pomade,pomade 50 ribuan,pomade 50 gram,pomade 55 gram,5 oz pomade,pomade top 5,512 pomade,50s pomade,5 pomade,pomade harga 50 ribuan,pomade dibawah 50 ribu,pomade 60 gram,pomade 60s,route 66 pomade,pomade 60er,pommade 6,pomade 60er jahre,harga pomade 60 gram,tancho nourishing pomade 60g,pomade oil based 60 gram,pomade 7-11,pomade 79,#70 pomade brow brush,79 pomade shop tokopedia,79 pomade shop blog,7 seven pomade,70s pomade,78 pomade shop,7 pomade,pomade tahun 70 an,pomade 8 wolves,pomade 8,pomade 8 oz,88 pomade,88 pomade by siri,8 ball pomade,pomade eiger 88,pomade sulfur 8,gatsby pomade 80g,brow pomade 8,pomade 90 proof,pomade 90,pomade 9,99 pomade,9 oz pomade,pomade house 99,pomade rambut 90an,hair pomade 90,house 99 pomade review,house 99 pomade amazon, herbal pomade cream,herbal pomade,herbal pomade recipe,pomade herbal terbaik,pomade herbal indonesia,herbal hair pomade,herbal essences pomade,herbalife pomade,shea moisture herbal pomade,herbal pomade,herbal pomade recipe,pomade herbal terbaik,pomade herbal indonesia,tcb herbal pomade,herbal hair pomade,herbal essences pomade,herbalife pomade,shea moisture herbal pomade,herbal pomade coklat,herbal pomade di malaysia,herbal essences pomade,olde jamaica herbal gro pomade,herbal hair pomade,madina herbal hair pomade,pomade herbal indonesia,herbalife pomade,herbal pomade malaysia,herbal pomade qr,pomade herbal terbaik,tcb herbal pomade,herbal pomade recipe,herbal pomade vs,herbal pomade vitamin,herbal pomade warna,herbal pomade youtube,herbal pomade 2018,herbal pomade 200,herbal pomade 3d,herbal pomade 30ml,herbal pomade 4oz,herbal pomade 4g,herbal pomade 40,herbal pomade 400,herbal pomade 5d,herbal pomade 500,herbal pomade 50,herbal pomade 600,herbal pomade 60,herbal pomade 75,herbal pomade 70,herbal pomade 700,herbal pomade 85g,herbal pomade 80,herbal pomade 90,herbal pomade,herbal pomade recipe,tcb herbal pomade,herbal hair pomade,herbal essences pomade,herbalife pomade,shea moisture herbal pomade,pomade herbal terbaik,pomade herbal indonesia,herbal pomade detox,herbal pomade drink,herbal essences pomade,herbal pomade recipe,herbal pomade,tcb herbal pomade,herbal hair pomade,herbal essences pomade,herbalife pomade,shea moisture herbal pomade,pomade herbal terbaik,pomade herbal indonesia,olde jamaica herbal gro pomade,herbal hair pomade,madina herbal hair pomade,pomade herbal indonesia,herbal pomade juice,herbalife pomade,herbal pomade near me,herbal pomade powder,herbal pomade quotes,herbal pomade recipe,herbal pomade soap,tcb herbal pomade,pomade herbal terbaik,herbal pomade uk,herbal pomade vs,herbal pomade vegan,herbal pomade vodka,herbal pomade wine,herbal pomade youtube,herbal pomade yogurt,herbal pomade zumba,herbal pomade 2018,herbal pomade 4oz,herbal pomade 4g,herbal pomade 85g

Nota Kuliah Matematik Matrikulasi Sem 1 PST

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



Semoga membantu dan bermanfaat...

  1. Chapter 1 : Number System
  2. Chapter 2 : Equations, Inequalities, and Absolute Values
  3. Chapter 3 : Sequences & Series
  4. Chapter 4 : Matrices
    Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5
  5. Chapter 5 : Functions & Graphs
    Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5
  6. Chapter 6 : Polynomials
    Part 1 | Part 2 | Part 3
  7. Chapter 7 : Trigonometric Functions
    Part 1 | Part 2 | Part 3
  8. Chapter 8 : Limits and Continuity
    Part 1 | Part 2 | Part 3
  9. Chapter 9 : Differentiation
    Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4
  10. Chapter 10 : Application of Differentiation
    Part 1 | Part 2


Kalau ada pape masalah tolong komen di bawah ye, link rosak ke atau xleh bukak ke, sila tinggalkan komen dibawah, nanti saya cuba baiki...

اللهم صل على محمد وآل محمد
(Allahumma salli 'ala Muhammad wa ali Muhammad)
سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ ، سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِيمِ
(SubhanAllahi wa biHamdihi, SubhanAllahil adzim)
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد ان لا إله إلا أنت أستغفرك وآتوب إليك
(Subhanakallahumma wabihamdika asyhadu allaailaaha illa anta astaghfiruka wa atuubu ilaika)

21 July 2019

15 Soal Jawab Orang Kafir Yang Persoalkan Kebenaran Islam

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



Sewaktu Nabi Muhammad saw wafat, telah sempurna Islam itu. Maka, semua persoalan dan keraguan tentang Islam, pasti akan ada jawapannya. Hanya ilmu di dada sebagai penentu, jawapan apa yang perlu diberi bagi membidas kembali persoalan dan keraguan yang sengaja ditimbulkan oleh orang bukan Islam pada orang Islam. Ada di antara mereka yang bertanya bukan kerana hendak tahu, tapi kerana hendak membuatkan orang Islam yang ilmu hanya ala kadar berasa was-was dengan Islam dan akhirnya orang Islam akan berasa was-was dengan agama yang dianutinya. Nauzubillah.
Soalan-soalan yang dinyatakan di bawah, sebenarnya memang benar-benar pernah ditanya oleh orang bukan Islam secara spontan pada orang Islam. Jadi jawapan yang disampaikan di bawah ini diharap dapat membantu membidas persoalan tersebut.
1) Nama Nabi Isa as disebut 25 kali dalam Al-Quran, tetapi berapa kali nama Nabi Muhammad saw disebut dalam Al-Quran?
Nama Nabi Muhammad saw hanya disebut 5 kali sahaja di dalam Al-Quran. Manakala nama Nabi Isa as disebut 25 kali. Mengapa? Kerana Al-Quran diwahyukan pada Nabi Muhammad saw, sebab itu nama Nabi Muhammad saw jarang disebut. Al-Quran diturunkan bukan semata-mata untuk memaparkan kisah Nabi Muhammad saw tapi adalah sebagai panduan perjalanan hidup umat Islam.
2) Nama Nabi Isa lebih banya disebut daripada nama Nabi Muhammad saw dalam Al-Quran. Tentu sahaja Nabi Isa lebih hebatkan?
Dalam Bible, nama syaitan lebih banyak daripada nama Nabi Isa. Jadi, adakah syaitan lebih hebat daripada Nabi Isa? Sebenarnya Allah tidak bezakan tentang kehebatan Nabi dan RasulNya. Walaubagaimanapun, Allah lebih Maha Mengetahui.
3) Dalam Islam percaya yang Nabi Isa as diangkat ke langit, sedangkan Nabi Muhammad saw wafat. Jadi, bila Nabi Isa as dibawa ke langit, tentu sahaja Nabi Isa itu Tuhan kan?
Dalam banyak-banyak kaum, hanya kaum Nasrani sahaja yang telah salah anggap tentang nabi yang diutuskan kepadanya sebagai Tuhan (Nabi Isa). Sedangkan, dalam Bible juga ada menyatakan bahawa Jesus (Nabi Isa) berkata “Siapa yang taat pada Allah akan masuk Syurga, siapa yang menganggap Jesus sebagai tuhan akan masuk neraka”. (Kitab Injil yang menjadi rujukan pengganut Kristian sekarang ini sebenarnya telah dimanipulasi isi kandungannya)
4) Dalam Islam, Nabi Muhammad saw adalah Nabi terakhir. Tapi, di akhir zaman nanti Nabi Isa as akan turun. Kenapa tidak dikatakan Nabi Isa as yang terakhir?
Nabi Muhammad saw adalah nabi terakhir berdasarkan tahun kelahirannya. Contohnya, jika anak bongsu meninggal dunia, sedangkan anak sulung masih hidup, anak sulung tetap kekal pangkatnya sebagai yang sulung.
5) Nabi Isa as disembah sebagai anak Tuhan kerana dianggap mulia sebab lahir tanpa bapa.
Antara ibu dan anak, mana yang lagi mulia? Tentu ibu kan? Jadi, kenapa orang Kristian tidak menyembah Mariam saja? Bukankah Mariam itu ibu, tentu lagi mulia. Nabi Adam merupakan manusia pertama juga lahir tanpa bapa, malah tanpa ibu juga. Jadi, kenapa tidak disembah Adam saja?
Firman Allah swt : “Sesungguhnya perbandingan (kejadian) Nabi Isa di sisi Allah adalah sama seperti (kejadian) Nabi Adam. Allah telah menciptakan Adam dari tanah lalu berfirman kepadanya: “Jadilah engkau!” maka menjadilah ia. -Surah Al-Imran, ayat-59.
6) Jika membaca tafsir, Allah berfirman sekejap guna ‘Aku’, sekejap guna ‘Kami’. Kenapa? Bukankah maksud ‘Kami’ itu mewakili ‘Tuhan + Mariam + Anak Tuhan (Isa)’?
Al-Quran diturunkan dalam bahasa Arab. ‘Aku’ kata jamaknya ‘Kami’ yang menggambarkan tentang ‘Allah dan keagunganNya’ . Bukankah Queen Elizebeth ketika bertitah, beliau guna ‘We’ bukan ‘I’?
7) Orang Sikh Punjabi bertanya, kenapa Islam perlu potong rambut? Bukankah rambut itu anugerah tuhan yang perlu disimpan?
Kita jawab dengan soalan ini, kuku juga anugerah tuhan, kenapa orang Sikh Punjabi potong kuku?
8) Sami Buddha vegetarian bertanya, kenapa Islam disuruh membunuh binatang untuk dimakan? Bukankah itu zalim kerana membunuh hidupan bernyawa?
Sains telah membuktikan bahawa sayur dan pokok turut mempunyai nyawa. Malah, apabila kita basuh tangan pun, ada banyak nyawa kuman yang kita bunuh. Itu tidak kejam? Apabila kita membunuh (sembelih) seekor lembu, sebenarnya kita telah menyelamatkan banyak nyawa manusia daripada mati kelaparan.
9) Sami Buddha menjawab “Bunuh sayur dosa kecil sebab sayur kurang deria. Bunuh binatang dosa besar”
Habis tu, adakah kita cuma berdosa kecil jika membunuh orang yang pekak, buta, dan bisu hanya kerana dia tidak ada deria?
10) Sami Buddha menjawab lagi “Jika kita bunuh sayur, sayur akan tumbuh balik”
Jadi, makanlah ekor cicak kerana ekor cicak akan tumbuh semula selepas putus.
11) Sami Buddha berkata lagi, “Makan binatang akan dapat banyak penyakit”
Sebenarnya, penyakit datang kerana kita banyak makan. Bukan kerana makan binatang. Allah suruh makan secara sederhana. Nabi juga suruh berhenti makan sebelum kenyang. Lagipun, Allah dah beri gigi taring dan gigi kacip untuk manusia makan binatang dan sayuran. Bukankah tembakau dan ganja itu juga berasal dari tumbuhan? Lagi besar penyakitnya. Lembu yang ragut rumput hari-hari pun boleh jadi lembu gila. Sebenarnya, tak kesah pun kalau kita tak nak makan daging, tapi jangan lah cakap haram apa yang telah Allah halalkan.
12) Kan babi itu ciptaan Allah, kenapa Islam tak makan babi?
Sebab bukan semua ciptaan Allah adalah untuk dimakan. Jika begitu, batu dan kayu juga ciptaan Allah. Manusia juga ciptaan Allah. Nak jadi kanibal?
13) Islam cakap Hindu sembah berhala tetapi Islam hari-hari sembah Kaabah.
Islam bukan sembah Kaabah. Tapi Kaabah itu adalah Kiblat untuk satukan umat. Dalam Islam dah sebut, siapa sembah Kaabah akan masuk neraka kerana Islam sembah Allah, kaabah cuma kiblat. Ada bezanya. Bukti, orang yg sembah berhala tidak akan pijak berhala, tapi orang Islam pijak Kaabah untuk melaungkan azan. Orang Hindu tak akan pijak gambar berhala tapi orang Islam hari-hari pijak gambar Kaabah di sejadah. Jika ada sepanduk gambar Kaabah direntangkan di KLCC sekalipun, orang Islam tetap solat menghadap Kaabah di Mekah kerana itu kiblat kita untuk sembah Allah. Bukan sembah Kaabah!
14) Kenapa perlu ikut Nabi Muhammad saw? Nabi dan Rasul sebelum baginda itu sesatkah?
Nabi sebelum Nabi Muhammad saw diutus untuk kaum dan zaman tertentu sahaja. Sedangkan Nabi Muhammad saw diutus untuk semua kaum dan sepanjang zaman.
15) Apa bukti Allah wujud? Mana Allah? Tak nampak pun.
(Tampar beliau!) Kemudian cakap, sakit itu wujud dan boleh dirasa, tapi adakah kita nampak sakit itu? Begitu juga dengan kewujudan Allah. Allah itu wujud dan kita boleh rasa nikmat pemberian-Nya, tapi kita tak boleh nampak Allah.

اللهم صل على محمد وآل محمد
(Allahumma salli 'ala Muhammad wa ali Muhammad)
سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ ، سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِيمِ
(SubhanAllahi wa biHamdihi, SubhanAllahil adzim)
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد ان لا إله إلا أنت أستغفرك وآتوب إليك
(Subhanakallahumma wabihamdika asyhadu allaailaaha illa anta astaghfiruka wa atuubu ilaika)
orang kafir musuh islam,orang kafir hina islam,orang kafir memeluk islam,menuduh orang islam kafir,kenapa orang kafir benci islam,soalan orang kafir kepada islam,tuduhan orang kafir terhadap islam,orang islam kafir,orang kafir masuk islam,orang kafir membenci islam,orang kafir musuh islam,orang kafir hina islam,orang kafir memeluk islam,menuduh orang islam kafir,kenapa orang kafir benci islam,soalan orang kafir kepada islam,tuduhan orang kafir terhadap islam,orang islam kafir,orang kafir masuk islam,orang kafir membenci islam,orang kafir akan selalu memusuhi islam,ayat orang kafir memusuhi islam,anak orang kafir menurut islam,orang kafir quraisy menentang ajaran islam karena,menurut orang kafir quraisy ajaran islam bertentangan dengan,reaksi orang kafir terhadap datangnya agama islam,alasan orang kafir quraisy menolak ajaran islam,arti orang kafir dalam islam,ayat orang kafir membenci islam,alasan orang kafir masuk islam,kenapa orang kafir benci islam,dalil orang kafir benci islam,orang islam bisa kafir,menurut orang kafir quraisy ajaran islam bertentangan dengan,orang kafir banyak yang masuk islam karena,orang kafir berusaha memadamkan cahaya islam,orang kafir yang baru masuk islam wajib melakukan,bagaimana orang kafir masuk islam,hukum cakap orang islam kafir,orang kafir berusaha memadamkan cahaya islam,orang kafir hendak memadamkan cahaya islam,ciri orang kafir islam,ciri orang kafir dalam islam,cara orang kafir masuk islam,cara orang kafir merusak islam,cerita orang kafir masuk islam,ceramah orang kafir masuk islam,ciri2 orang kafir menurut islam,definisi orang kafir dalam islam,orang kafir tidak akan redha dengan islam,orang kafir tidak akan ridho dengan islam,beza orang islam dan kafir,beza orang islam dan kafir adalah solat,orang kafir masuk islam disebut,golongan orang kafir dalam islam,membunuh orang kafir dalam islam,orang kafir yang memusuhi islam disebut,pengertian orang kafir dalam islam,fitnah orang kafir terhadap islam,golongan orang kafir dalam islam,orang kafir hina islam,hukum orang kafir menghina islam,hukum memanggil orang islam kafir,hukum orang kafir masuk islam,hukum cakap orang islam kafir,hukum menuduh orang islam kafir,hukum mengatakan orang islam kafir,orang kafir hendak memadamkan cahaya islam,orang kafir islam islam,orang kafir islam indonesia,jenis orang kafir menurut islam,soalan orang kafir kepada islam,kenapa orang kafir benci islam,kisah orang kafir memeluk islam,kenapa orang kafir masuk islam,orang kafir masuk islam karena mendapat,kebencian orang kafir kepada islam,orang kafir banyak yang masuk islam karena,orang kafir quraisy menentang ajaran islam karena,kebencian orang kafir terhadap islam,kisah orang kafir masuk islam,orang kafir islam lirik,orang kafir musuh islam,orang kafir memeluk islam,orang bukan islam masuk islam,mimpi orang kafir masuk islam,hukum orang kafir menghina islam,hukum orang kafir masuk islam,orang tua kafir menurut islam,sebab orang kafir menentang islam,kisah orang kafir memeluk islam,anak orang kafir menurut islam,hak orang kafir dalam negara islam,orang kafir islam online,orang kafir islam orang lain,orang kafir islam orang,orang kafir memeluk islam,orang kafir dalam pandangan islam,kenapa orang kafir tidak percaya islam,pengertian orang kafir dalam islam,pertanyaan orang kafir terhadap islam,pembagian orang kafir dalam islam,macam macam orang kafir dalam pandangan islam,pandangan orang kafir terhadap islam,permusuhan orang kafir terhadap islam,pertanyaan orang kafir tentang islam,orang kafir quraisy masuk islam secara,orang kafir quraisy menentang ajaran islam karena,orang kafir akan selalu memusuhi islam,soalan orang kafir kepada islam,sebab orang kafir menentang islam,orang kafir quraisy masuk islam secara,orang kafir tidak suka islam,orang kafir masuk islam disebut,orang kafir selalu memusuhi islam,orang selain islam kafir,syarat orang kafir masuk islam,sedekah orang kafir menurut islam,tuduhan orang kafir terhadap islam,salah faham orang kafir terhadap islam,orang tua kafir menurut islam,kebencian orang kafir terhadap islam,pertanyaan orang kafir terhadap islam,pandangan orang kafir terhadap islam,fitnah orang kafir terhadap islam,permusuhan orang kafir terhadap islam,pertanyaan orang kafir tentang islam,sikap orang kafir terhadap islam,cara orang kafir menyesatkan umat islam,hukum membantu orang kafir memerangi umat islam,orang kafir yang baru masuk islam wajib melakukan,video orang kafir masuk islam,orang islam yang kafir,orang kafir yang memusuhi islam disebut,orang kafir yang masuk islam,orang kafir yg masuk islam,orang kafir banyak yang masuk islam karena,orang kafir yang baru masuk islam wajib melakukan,orang kafir yang menghina islam,orang kafir islam zaman,orang kafir islam 2018,orang kafir islam 360,orang kafir islam 3 hari,orang kafir islam 3d,orang kafir islam 45,orang kafir islam 64