Perfume Al-Rehab Pilihan Bijak Orang Muslim

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Al Rehab Pen Spray merupakan wangian asli tanpa alkohol lagi suci yang dapat membantu penggemar-penggemar minyak wangi memakainya tanpa was-was ketika solat dan kegunaan harian. 
Berbeza daripada wangian tanpa alkohol yang lain, Al Rehab Pen Spray merupakan Jenama Minyak Wangi No.1 Di Seluruh Timur Tengah yang diimport terus bagi memberikan lebih nilai kepada wang anda pada harga yang lebih murah dengan mengekalkanharuman selama lebih 9 jam.

5 KEBAIKAN minyak wangi atau perfume atau fragrance atau parfum : 
  1. Kesegaran diri dan ransangan minda
  2. Ketenangan dan ketenteraman jiwa
  3. Pahala kebaikan kerana wangian sangat disukai Allah S.W.T, para Malaikat, para Rasul dan orang soleh 
  4. Menghindari daripada syaitan kerana syaitan amat tidak suka bau wangi sebaliknya suka bau busuk
  5. Melambangkan kebaikan dan bau busuk melambangkan kekejian

Memakai bau-bauan yang harum dan wangi juga merupakan sunnah Rasulullah S.A.W serta mendapat pahala daripadanya.

KENAPA ALREHAB PEN SPRAY?  

1. JENAMA MINYAK WANGI NO.1 DI SELURUH TIMUR TENGAH

Minyak Wangi Al Rehab adalah pengeluar minyak wangi tanpa alkohol yang berkualiti tinggi di Arab Saudi sejak tahun 1975 turut memiliki ciri wangian yang tersendiri, lembut, tahan lama serta boleh dipakai untuk solat. 

Jenama ini sangat digemari di negara-negara Timur Tengah dan diterima di peringkat global dengan harga yang paling berpatutan melalui proses pengeluaran setanding jenama minyak wangi antarabangsa yang terkenal.

2. GRED EAU DE PARFUM (EDP)
Al Rehab Pen Spray adalah jenis gred EDP (Eau de Parfum). Berbanding dengan minyak wangi tanpa alkohol yang terdapat di pasaran, minyak wangi gred EDP lebih berkualiti dan tahan lebih lama berbanding dengan perfume yang gred EDT (Eau de Toilette) dan juga EDC (Eau de Cologne).

Dengan hanya satu semburan, kesan wangian dapat kekal lebih 9 jam dengan harga RM 12.00. Anda pasti akan jatuh cinta dengan keunikan wangian yang asli dan tersendiri daripada Al Rehab Pen Spray.

3. BOLEH DIBAWA SOLAT
Al Rehab Pen Spray tidak mengandungi alkohol. Ini kerana peratusan Pati Minyak Wangi Tanpa Campuran Alkohol yang digunakan lebih tinggi  antara 15 - 22 peratus daripada jenama terkemuka di pasaran. Oleh sebab itu, aroma wanginya cukup kuat dan boleh bertahan tahan lama sehingga ke 24 jam.

"Walau pun menggunakan minyak wangi beralkohol adalah dikira suci dan tidak menjejaskan solat seseorang, NAMUN AKHIR-AKHIR INI TERDAPAT INFOMASI TIDAK RASMI MENGATAKAN PERFUME DARI BARAT YANG JUGA MEMPUNYAI ELEMEN 'LARD' ATAU BABI DI DALAMNYA. JIKA BENAR, MAKA IA ADALAH DIHARAMKAN DAN TIDAK SAH DIBAWA DI DALAM SOLAT".

Sumber :  Ustaz Dr Hj Zaharuddin Hj Abd Rahman di www.zaharuddin.net


Oleh sebab itu, Al Rehab Pen Spray adalah sangat sesuai dan lagi suci untuk dibawa semasa solat tanpa was-was.  

4. PELBAGAI PILIHAN WANGIAN

Dari Abu Hurairah r.a : Rasulullah saw bersabda, "Wewangian bagi lelaki adalah wangian yang keras, aromanya (bau) keras dan warnanya tidak nampak. Sedangkan wangian bagi perempuan adalah wangian yang warnanya nampak dan aromanya tidak menyengat (hidung)."

Al Rehab Pen Spray mempunyai lebih daripada 10 wangian untuk dipilih. Setiap daripadanya memiliki wangian yang tersendiri dan berbeza di antara satu sama lain.

Antara pilihan Al Rehab Pen Spray seperti 


Sultana

Silver

Sultan

Classic

Red Rose

Sandra

Victory

Al Nourus

Al Rehab Oud


Theeb Al Rehab

6. REKABENTUK YANG KECIL, UNIK DAN MUDAH DIBAWA 

Saiz Al Rehab Pen Spray dengan isipadu 8 ml, ia kelihatan seperti  sebatang pen yang boleh diklipkan di poket baju atau dalam beg tangan yang mudah dibawa.  

7. HARGA MAMPU BELI 

Kini penggemar-penggemar minyak wangi tidak lagi perlu berbelanja ratusan ringgit untuk mendapatkan minyak wangi yang berkualiti setanding dengan jenama-jenama terkenal antarabangsa.

Selain daripada yakin digunakan untuk solat, anda turut dapat berjimat  cermat dengan menyimpan dan membeli keperluan lain untuk keluarga tersayang.

Al Rehab Pen Spray membantu memberi lebih nilai kepada wang anda.

8. SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR, JANTINA DAN ACARA

Al Rehab Pen Spray sesuai digunakan untuk semua peringkat umur, jantina mahu pun acara yang akan dihadiri seperti Mesyuarat, Ke Tempat Kerja, Makan Malam, Jamuan dan Acara-Acara Lain.  

Pengguna akan sentiasa berasa yakin dalam pelbagai situasasi dan keadaan bagi setiap semburan Al Rehab Pen Spray  atas keunikkan wangiannya 

9. SESUAI DIJADIKAN HADIAH

Jika seseorang diberi wangian seperti minyak wangi, bedak dan sebagainya maka disunat dia menerimanya. Nabi S.A.W diriwayatkan dalam hadis bahawa baginda tidak menolak pemberian minyak wangi.

(Hadis Riwayat Bukhari)

Nabi S.A.W bersabda: "Sesiapa yang dipelawa minyak wangi janganlah dia menolak." 

(Hadis Riwayat Muslim)

Hadiahkan Al Rehab Pen Spray kepada pasangan, ahli keluarga dan kenalan anda semasa Ulangtahun Perkahwinan, Kelahiran, cabutan bertuah dan lain-lain upacara bagi berkongsi keistimewaan Al Rehab Pen Spray dengan mereka.

Untuk pembelian boleh whatsapp saya di talian 017 560 4611 atau tinggalkan no anda di ruangan komen di bawah, saya akan hubungi anda melalui whatsapp.

Post a Comment

0 Comments