31 July 2017

17 Thriller/Crime/Action-Genre KDrama For First Half 2017 (January 2017 - June 2017)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه




Since I am one of the fans who love to watch thriller/crime/action-genre kdrama, so I wanna list all the related genre Kdrama that has been aired between January 2017 - June 2017. ^^


*List below also include Kdrama with genre ; mystery, thriller, crime, action, detective, and melodrama

  1. SBS Defendant (18 Episode)

  2. KBS2 Naked Fireman (4 Episode)

  3. MBC Missing Nine (16 Episode)

  4. OCN Voice (16 Episode)

  5. MBC Rebel: Thief Who Stole the People (30 Episode)

  6. JTBC Strong Woman Do Bong Soon (16 Episode)

  7. KBS2 Perfect Wife (20 Episode)

  8. JTBC Man to Man (16 Episode)

  9. SBS Unni is Alive (50 Episode, 30 minute/episode)

  10. KBS2 Mystery Queen (16 Episode)

  11. SBS Whisper (17 Episode)

  12. OCN Tunnel (16 Episode)

  13. TVN Circle (12 Episode)

  14. SBS Suspicious Partner (40 Episode, 30 minute/episode)

  15. OCN Duel (16 Episode)

  16. MBC Lookout (32 Episode)

  17. TVN Secret Forest (16 Episode)


Dont forget to follow us by email and like our fanpage  ... Tq so much ^^v

30 July 2017

Top 4 Movies (4th Week of July 2017)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



  1. Baby Driver



    Baby, so-called for his young-looking face, is a talented getaway driver who relies on the beat of his personal soundtrack to be the best. He gets involved in a doomed heist that threatens his life, love and freedom after being forced to work for a crime boss.
  2. Spider-Man : Homecoming



    The reboot, which is also the sixteenth movie in the Marvel Cinematic Universe, follows a young Peter Parker, played by Tom Holland, who has to deal with his newfound spider abilities.
  3. Valerian And The City Of A Thousand Planets



    In the 28th century, Valerian (Dane DeHaan) and Laureline (Cara Delevingne) are a team of special operatives charged with maintaining order throughout the human territories. Under assignment from the Minister of Defense, the two embark on a mission to the astonishing city of Alpha—an ever-expanding metropolis where species from all over the universe have converged over centuries to share knowledge, intelligence and cultures with each other. There is a mystery at the center of Alpha, a dark force which threatens the peaceful existence of the City of a Thousand Planets, and Valerian and Laureline must race to identify the marauding menace and safeguard not just Alpha, but the future of the universe.
  4. Dunkirk


    “Dunkirk” opens as hundreds of thousands of British and Allied troops are surrounded by enemy forces.  Trapped on the beach with their backs to the sea they face an impossible situation as the enemy closes in.


29 July 2017

5 Tips Khusyuk Dalam Solat

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



1) At - Tafahhum – Memahamkan semua bacaan di dalam solat dan menghayati maknanya.

2) At - Ta’zim – Merasakan kebesaran Allah SWT seolah olah berada dihadapanNya.

3) Al - Haybah – Menghadirkan rasa gerun terhadap kekuasaan Allah SWT dengan demikian rasa hebat terhadap Allah akan dapat dihasilkan.

4) Ar - Rajak – Mengharapkan Rahmat Allah SWT dengan sepenuh harapan bahawa ibadat yang kita lakukan akan diterima.

5) Al - Hayak – Merasa malu kepada Allah kerana kecuaian dalam mengotakan janji kita terhadapNya dan kekurangan kita dalam melakukan ibadat terhadapNya.

Sumber : K-Fiqh

28 July 2017

Segmen : Bloglist Ogos

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


(klik banner kalau nak join)

Mini Stationery Giveaway By Mirzasyazwina

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


(klik banner kalau nak join)

LELAKI : 3 Produk #MestiCuba Dari Bad Lab Malaysia

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



Hari tu ada buat review pasal Kacak Bergaya Dengan Badlab Battle Repair & Badlab Baby-Faced Assassin... Hari ni nak wat review dari produk yang sama iaitu BadLab.. and of course, ni produk lelaki k... hahahaha Ingat korang je ke boleh wat review produk kecantikan, kami yang lelaki pun ada okay, cuma limited sikit HAHAHAHA...

Okay, lets move on to the main topic, 3 Produk #MestiCuba Dari BadLab Malaysia... Apakah 3 produk tersebut? Dua daripadanya adalah pencuci muka dan satu daripadanya adalah untuk rambut... Untuk pengetahuan semua, 3 produk ni agak baru sikit dikeluarkan oleh pihak BadLab, tapi dah dapat feedback yang agak positif walaupun telah keluar produk untuk muka sebelum ini iaitu Badlab Battle Repair & Badlab Baby-Faced Assassin...

Bagi yang xthu apa itu BadLab, boleh baca post lepas di sini >Kacak Bergaya Dengan Badlab Battle Repair & Badlab Baby-Faced Assassin< Shawal ada wat review sikit pasal syarikat diorang, so boleh baca di sana... 

Okay jom tengok 3 produk #MestiCuba tersebut.. ^^

  1. Depth Charged (Deep Cleansing Facial Cleanser)



    Gandingan Bentonit Clay dan Arang membersih secara dengan sempurna untuk menghilangkan kekotoran dan membersihkan kulit anda. Tambahan pula dengan Darah Naga dapat meningkatkan lagi penghidratan dan pemulihan kulit. Bahan-bahan yang berkhasiat ini membuatkan wajah anda segar dan diremajakan.

  2. Spotless (Oil & Acne Control Facial Cleanser)



    Darah Naga dan Sebustop membersihkan minyak dan kuman dari wajah anda. Jerawat dan minyak akan berfikir dua kali sebelum menunjukkan cawan hodoh mereka lagi di wajah muka anda selepas anda menggunakan Spotless.
  3. Supersonik (Water-based Pomade)



    Pomade berasaskan air ini dipertingkatkan dengan pemurnian FluidiPure ™ 8G membantu mengurangkan kerengsaan kulit kepala dan masalah rambut berbau. Ia super-licin dan kemasan super-berkilat.

Mana nak dapat produk ini??? Anda boleh dapatkan produk badlab ni di WatsonsLazadaZALORA, atau di website BadLab sendiri...

Selamat mencuba produk superb ni... ^^

27 July 2017

Pemenang Segmen Bloglist Bulan Zulkaedah 1438H

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



okay xmahu buang masa, terus ke pemenang ye.. maaf agak kelewatan hehehe... tq ye semua sudi join.. :)

10 Blog Bloglist (done masukkan)

  1. https://ceritaaisyaismail.blogspot.my/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438.html
  2. http://www.ronaldmohoni.com/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html
  3. http://missaziemah.blogspot.my/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html
  4. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html
  5. http://www.sayidahnapisah.com/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html
  6. http://salatulzarida.blogspot.my/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html
  7. http://www.pokcikblogger.com/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html
  8. http://belogsjm.blogspot.com/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html
  9. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html
  10. https://umifuzy.blogspot.my/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html

2 Pemenang Topup RM5 (please dm me at >Instagram @mohdnoorshawal<)



Tq thats all.. huhu agak sibuk so xsempat nak membebel.. simple je postnya hahaha sorry and tq semua yg sudi join... ^^

DUNKIRK (2017 Film)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Release Date
20 Jul 2017
Language
English
Subtitle
Chinese / Malay
Genre
Action / Drama / Thriller
Running Time
106 minutes
Director
Christopher Nolan
Cast
Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Harry Styles, James D'Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney
Distributor
WARNER BROS. PICTURES
    Synopsis :
“Dunkirk” opens as hundreds of thousands of British and Allied troops are surrounded by enemy forces.  Trapped on the beach with their backs to the sea they face an impossible situation as the enemy closes in.

Valerian and the City of a Thousand Planets (2017 Film)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Release Date
20 Jul 2017
Language
English
Subtitle
Chinese / Malay
Genre
Action / Adventure / Science Fiction
Running Time
137 minutes
Director
Luc Besson
Cast
Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke, Clive Owen, Rihanna, John Goodman, Herbie Hancock, Kris Wu
Distributor
Rainfilm Sdn Bhd
    Synopsis :

VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS is the visually spectacular new adventure film from Luc Besson, the legendary director of The Professional, The Fifth Element and Lucy, based on the ground-breaking comic book series which inspired a generation of artists, writers and filmmakers. 
In the 28th century, Valerian (Dane DeHaan) and Laureline (Cara Delevingne) are a team of special operatives charged with maintaining order throughout the human territories. Under assignment from the Minister of Defense, the two embark on a mission to the astonishing city of Alpha—an ever-expanding metropolis where species from all over the universe have converged over centuries to share knowledge, intelligence and cultures with each other. There is a mystery at the center of Alpha, a dark force which threatens the peaceful existence of the City of a Thousand Planets, and Valerian and Laureline must race to identify the marauding menace and safeguard not just Alpha, but the future of the universe.

Baby Driver (2017 Film)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Release Date
20 Jul 2017
Language
English
Subtitle
Chinese / Malay
Genre
Action / Comedy / Crime / Thriller
Running Time
113 minutes
Director
Edgar Wright
Cast
Ansel Elgort, Lily James, Jamie Foxx, Jon Hamm, Kevin Spacey, Eiza González
Distributor
SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
    Synopsis :
Baby, so-called for his young-looking face, is a talented getaway driver who relies on the beat of his personal soundtrack to be the best. He gets involved in a doomed heist that threatens his life, love and freedom after being forced to work for a crime boss.

War For The Planet Of The Apes (Movie 2017)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Release Date
13 Jul 2017
Language
English
Subtitle
Malay
Genre
Action / Adventure / Science Fiction
Running Time
143 minutes
Director
Matt Reeves
Cast
Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Gabriel Chavarria, Judy Greer
Distributor
20TH CENTURY FOX
    Synopsis :
In War for the Planet of the Apes, the third chapter of the critically acclaimed blockbuster franchise, Caesar and his apes are forced into a deadly conflict with an army of humans led by a ruthless Colonel.  After the apes suffer unimaginable losses, Caesar wrestles with his darker instincts and begins his own mythic quest to avenge his kind.  As the journey finally brings them face to face, Caesar and the Colonel are pitted against each other in an epic battle that will determine the fate of both their species and the future of the planet.

26 July 2017

Top 5 Smartphone Dengan Bateri Yang Besar Di Malaysia

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Penat asyik bawa powerbank je gi mana-mana? Dan tidakkah anda benci juga apabila anda terlupa bawa powerbank tu atau kabel usb? Oleh kerana penggunaan streaming dan game di peranti terus meningkat, keperluan untuk mempunyai mAh bateri yang tinggi dalam telefon pintar adalah kriteria yang terpenting untuk rakyat Malaysia. Jika anda sedang mencari telefon pintar dengan bateri mAh yang tinggi tersebut, anda telah datang ke tempat yang betul. Berikut adalah 5 telefon pintar kami yang terbaik dengan bateri besar yang boleh anda perolehi di Malaysia.



  1. ASUS ZenFone 3 Zoom



    ASUS - ZenFone 3 Zoom (ZE553KL), yang menawarkan bateri 5000mAh, peranti ini boleh bertahan sehingga 5 hari jika seseorang tidak menggunakan dual pixel dual kamera belakang, asyik main game, atau menggunakan media sosial dengan kerap.

    Harga telefon ini juga berpatutan pada harga RM1888 (RRP adalah RM2099) menjadikannya salah satu smartphone most-wanted terbaik di luar sana. Selain itu, kamera juga dilengkapi dengan Penstabilan Imej Optik (OIS, Penstabilan Imej Elektronik (EIS), zoom 12x (5x zoom dalam mod rakaman video) dan rakaman video 4K. Smartphone sempurna untuk fotographer dan videographers.

  2. Samsung Galaxy A9 Pro



    Seterusnya, Samsung juga mempunyai sesuatu yang disimpan untuk rakyat Malaysia. Galaxy A9 Pro (2016) juga dilengkapi dengan pek bateri 5000mAh dan ia berharga RM1999 secara rasmi. Phablet ini direka untuk mereka yang mahukan ciri-ciri teknologi tinggi, ia mempunyai paparan Super AMOLED FHD 6 inci dengan kaca 2.5D untuk depan dan belakang, dengan kamera belakang 16MP (OIS), kamera hadapan 8MP, pengecasan pantas, lebih banyak ruang memory daripada 4GB RAM dan 32GB ROM (dengan external memory microsd sehingga 256GB).

    Keseluruhan ciri-ciri teknologi ini diklasifikasikan sebagai pertengahan atau mid-range, tetapi ia masih merupakan telefon yang tahan lama kerana ia dapat bertahan sehingga satu setengah hari untuk heavy users. Ini menjadikannya sempurna untuk mereka yang suka menonton filem di smartphone atau mereka yang kerap menonton video.

  3. Lenovo P2



    Ok, mungkin 5000 mAh tidak cukup untuk anda. Nah, Lenovo menyediakan lebih lagi untuk anda. Memperkenalkan Lenovo P2, telefon pintar ini mempunyai bateri 5100 mAh dan dikatakan bateri boleh bertahan sehingga 3 hari dalam penggunaan biasa. Di samping itu, pengecasan bateri selama 15 minit sahaja boleh memberikan jangka hayat sehingga 10 jam, terima kasih kepada 24W rapid-charger.

    Dengan harga RM1299, telefon pintar mid-range ini mempunyai Snapdragon 625, 4GB RAM, storage 32GB (dengan external memory sehingga 128GB), paparan FHD Super AMOLED 5.5 inci, sensor kamera Sony IMX258 13MP dan mempunyai aplikasi mudah alih seperti Skype, Evernote, McAfee Security dan lain-lain.

  4. Oukitel K6000 Plus



    Jika anda pernah mendengar 'Oukitel', anda juga sepatutnya tahu Oukitel ini popular dengan saiz bateri yang besar. Tetapi adakah anda juga tahu bahawa Oukitel sudah ada di Malaysia? Mereka mengeluarkan beberapa telefon pada bulan Mac lepas dan yang anda boleh dapatkan adalah K6000 Plus.

    Seperti namanya, ia membawa bateri 6080 mAh dan ini sebenarnya menjadikannya smartphone yang agak tebal daripada smartphone biasa. Juga sebagai telefon kelas pertengahan atau mid-range, ia dilengkapi dengan Android 7.0 Nougat, dengan MediaTek 6750T, 4GB RAM, storage 64GB (dengan external memory sehingga 128GB), paparan LTPS 5.5-inci, kamera belakang Sony IMX298 16MP dan kamera depan dengan 8MP. Semua kelengkapan teknologi ini boleh didapati dengan harga RM999 sahaja.

  5. Xiaomi Mi Max



    Akhir sekali, Xiaomi Mi Max mempunyai panel terbesar di kalangan smartphone di sini dengan paparan 6.44 inci. Walau bagaimanapun, ia tidak boleh dikatakan sama untuk bateri kerana ia hanya 4850 mAh (masih besar baterinya kan). Spesifikasi pada telefon pintar ini bukan calang-calang juga, kerana kamera mempunyai auto pengesanan fasa dalam kamera utamanya dengan 16MP, dengan processor Snapdragon 650, 3GB RAM dan 32GB ROM (memori tambahan sehingga 128GB) dan sensor cap jari pantas di bahagian depan smartphone.